Facebook wil zwaar inzetten op vastgoedmarkt

Facebook wil zwaar inzetten op vastgoedmarkt
Terug naar overzicht

Trends 12/2017 - Vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars willen uw beste vriend worden op Facebook. Op YouTube delen ze gretig hun expertise. De vastgoedsector flirt met de sociale media, en de interesse is wederzijds.

Facebook lonkt naar de vastgoedmarkt. Of is het omgekeerd? Tussen de stroom van nieuwsberichten en updates duiken steeds vaker posts op van Facebook-vrienden die hun woonst in de etalage zetten.

Dat kan ook op de Marketplace die Facebook vorig jaar lanceerde en waar een afdeling vastgoed op staat. Voorlopig minder zichtbaar, maar op termijn misschien ingrijpender, is Facebooks Dynamic Ads for Real Estate, een advertentieproduct waarmee de socialemediagigant vastgoedmakelaars aan zich probeert te binden.

Ook op andere sociale media is vastgoed voorzichtig trending. Op YouTube scoren video's over investeren in en aankopen van vastgoed behoorlijk hoog.

Zelfs Instagram zou op groeiende interesse van de vastgoedsector mogen rekenen. In Nederland leert Facebook- en Instagram-expert Sybren Smith vastgoedmakelaars in een cursus alle 'ins en outs' van Instagram.

Lees het volledige artikel